Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Kojenie a afrodiziakum
Otázka
Dobrý deň Malá bude mať o chvíľku dva roky. Ešte stále ju kojím. Ide o to že by som si chcela vrátiť chuť na sex nejakými afrodiziakami lenže som našla všade len také ktoré nemôžem keď kojím. Nevedeli by ste mi poradiť ktoré by som mohla brať aj keď kojím? Ďakujem za odpoveď
Odpoveď
Milá Monika,
dojčenie v čase, keď sa žene ešte po pôrode nevrátil menštruačný cyklus, znamená, že hladina hormónov ako progesterón a estrogén je pomerne nízka (tak to má byť), a tieto dva hormóny majú vplyv na chuť na sex. Ak sa však cyklus už vrátil naspäť, tak sa vrátili naspäť aj hladiny týchto hormónov a teda dojčenie už neovplyvňuje chuť na sex. Avšak rolu hrajú aj mnohé ďalšie faktory: ako napríklad spánok či nedostatok spánku, celková únava a vyčerpanie, nedostatok voľného času a času pre seba, množstvo fyzického kontaktu s dieťatkom a podobne. Nie je dôvod, pre ktorý by ste počas dojčenia nemohli používať afrodiziaká takého typu, ktorý neznižuje tvorbu mlieka. Okrem toho zvážte aj ostatné aspekty, ktoré by vám mohli pomôcť - teda väčší odpočinok, nejaký čas pre seba, atď. Zabezpečenie vlastných potrieb môže významne prispieť k celkovému pocitu a aj chuti na sex.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety