Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Nepravidelna mestruacia po ukonceni dojcenia
Otázka
Dobry den, dceru som dojcila na poziadanie 27 mesiacov. Menstruaciu som dostala, ked mala dcera 17 mesiacov a bola pravidelna. Po ukonceni dojcenia mi ale aktualne menstruacia meska tyzden (tehotenstvo je vylucene). Moze mat suvis ukomcenie dojcenia s meskajucou menstruciou? Dakujem pekne za odpoved
Odpoveď
Milá Barbora,
dojčenie so situáciou, ktorú prežívate, nesúvisí. Z hľadiska dojčenia menštruačný cyklus ženy ovplyvňuje hormón prolaktín. Ten majú ženy vo vysokých hladinách v prvých týždňoch a mesiacoch po pôrode, čo pre mnohé ženy znamená to, že nemajú vôbec menštruáciu. Hladina prolaktínu približne po roku sa však dostáva na úroveň, ako ju majú ženy, ktoré po pôrode nedojčili. A to je dôvod, pre ktorý väčšina žien približne v 1,5 roku po pôrode dostane menštruačný cyklus späť. Cyklus sa vráti práve preto, že ho dojčenie už nijako neovplyvňuje. Nepravidelnosti v cykle potom môžu súvisieť – tak ako pri iných ženách – najmä so stresom. A starostlivosť o malé dieťa predstavuje záťaž, ktorá môže prispieť k stresu.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety