Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Doplnok zelezo pre babatko
Otázka
Dobry den, predcasne narodena, plne dojcena dcerka ma podla krvneho obrazu nedostatok zeleza (anemiu). Korigovany vek je 4.5 mesiaca (narodila sa 3 mesiace predcasne). Lekarka jej naordinovala kvapky z lekarne (Maltofer). Podla mna jej vsak sposobuju krce v brusku a zapekanie, davali jej ich dlhu dobu na neonatologii. Viete mi poradit pripadnu alternativu? Sama som anemicka beriem rastlinne tabletky Floradix. Bola by to moznost aj pre dcerku? Alebo mam zacat s prikrmami (napr. masom)? Dakujem vopred velmi pekne za odpoved. Barbora
Odpoveď
Milá Barbora,
vo vašom prípade je pokračovanie v dojčení mimoriadne dôležité práve z dôvodu, že dcérka je anemická. Materské mlieko obsahuje železo (a to i ak ide o mlieko, ktoré sa tvorí ženám, ktoré sú tiež anemické/chudokrvné) a železo v materskom mlieku sa veľmi dobre vstrebáva. Udržať výlučné dojčenie má pre vaše bábätko obrovský zmysel.
Z hľadiska liečby dcérky existujú rôzne prípravky, ktoré sa používajú v liečbe nízkej hladiny železa, napríklad Narosan. Prekonzultujte iné možnosti liečby s lekárkou, ak máte podozrenie, že bábätku nevyhovuje Maltofer.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety