Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Očkovanie
Otázka
Dobrý deň, môj syn sa narodil v 34 tyzdni. Ma 4 mesiace, bol očkovaný a už 17 deň odmieta piť mlieko, vypije tak 40ml, pribral za 14 dní 200gramov a teraz začal chudnut. Lekarka mi len zmenila mlieko nič iné. Ze je to vyporiadku.Neviete mi poradiť prosím? Ďakujem
Odpoveď
Milá Miriam,
z vašej otázky sa zdá, že vaše bábätko dostáva umelé mlieko a nie je dojčené. Ak je to tak, má zmysel vzhľadom na vek bábätka začať nahrádzať umelé mlieko pestrou, nutrične vyváženou čerstvou stravou a do približne 6 mesiaca tak odstrániť umelé mlieko úplne. Zvlášť v situácii, kedy bábätko začalo odmietať mlieko vypiť, toto môže byť riešením, ktoré WHO zároveň považuje za lepšiu voľbu z rôznych dôvodov:
https://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/pokracovacie-mlieka/
Ak je vaše bábätko dojčené alebo dostáva aj nejakú časť výživy ako materské mlieko, odporúčame vám ďalšie aspekty tejto situácie riešiť v osobnom kontakte s laktačnou poradkyňou:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety