Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Dojčenie v tehotenstve
Otázka
Dobrý deň prajem, ja by som sa chcela spýtať, ako je to s dojčením počas tehotenstva. Dojčím 20 mesačnú dcérku a aktuálne som v 7.t. tehotenstva. Môj gynekológ mi odporúča ukončiť dojčenie, ževraj ma to oberá o živiny, ale ja sa zatiaľ cítim dobre. Užívam vitamíny femibión 1. Je potrebné ešte doplniť nejaké ďalšie vitamíny?
Odpoveď
Milá Miška,
v ďalšom tehotenstve je možné pokračovať v dojčení staršieho dieťatka a toto nepredstavuje dôvod na ukončenie dojčenia. Ženy bývali v minulosti tehotné popri dojčení a ženské telo s touto situáciou počíta. Bábätko v brušku dojčením neoberáte o živiny, okrem iného aj preto, že v tehotenstve vplyvom hormónov tvorba mlieka významne klesne, ale aj z iných dôvodov. Nemusíte robiť žiadne špeciálne opatrenia kvôli tomu, že dojčíte. Na otázku živín pre bábätko, ale aj mnohé ďalšie otázky, sa nás tehotné ženy v súvislosti s dojčením pýtajú veľmi často. Pripravili sme preto článok špeciálne venovaný tejto téme, odporúčame vám preštudovať si ho, nájdete v ňom odpovede na mnohé ďalšie otázky:
https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-pocas-tehotenstva/
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety