Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_2stctsqer9c57vf0qq40ggfmk6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Vitaminy pocas kojenia (9737) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Vitaminy pocas kojenia

Otázka

Dobry den.Dcerka ma 1,5roka.Doteraz som zial vobec nevedela,ze pocas kojenia sa nemozu uzivat vsetky vitaminy a ja som uzivala.Strasne ma to mrzi.Dufam ze som jej nijak neuskodila Mozte mi prosim povedal ci mozem jest Globifer zelezo 18mg,Omega 3 a Vita B12 1mg?Ja totiz nejem maso a citim sa dost unavena.Mala tiez brala pred polrokom zelezo,lebo mala minimum. Dakujem Zilikova

Mirma | 03.09.2021, 09:40

Odpoveď

Milá Mirma,

dojčiace ženy môžu počas dojčenia užívať potrebné vitamíny, toto nie je žiaden problém. Na trhu sú dokonca vitamíny, ktorých marketing hovorí, že sú určené pre obdobie dojčenia, hoci obdobie dojčenia si nevyžaduje paušálne užívanie vitamínových doplnkov. To, že ste užívali vitamíny, a prvky ktoré spomínate, nepredstavuje pre vaše bábätko žiaden problém, pri matkách, ktoré majú vegánsku stravu je dokonca dôležité zabezpečiť u matky dostatočný príjem vitamínu B12. Nenasýtené mastné kyseliny sú normálnou súčasťou stravy žien a dôležitou súčasťou materského mlieka a rovnako železo. Pritom hladina železa v materskom mlieku sa nemení s ohľadom na to, koľko železa má matka vo svojej strave. Preto sa vôbec nemusíte obávať.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci