Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Ako nenakazit babätko?
Otázka
Dobry den, prosím Vas,mame 2 mesačného synčeka, je plne dojceny, no strajkuje. Mame aj 3,5 r. dcerku. Manzel,ja aj dcerka mame vsetci dosť silnú nadchu, dcerka mala aj 38 tt. Dcerka spi so mnou a syncekom na posteli. Je na mna dost naviazana, zvlast teraz ako je aj nachladena. Ako by som mohla popri tom vsetkom najlepsie ochranit synceka pred nakazenim? V posteli som raz pri jednom,raz pri druhom...pouzivat rušku asi nema zmysel?! Dcerka nexce ist spat k ockovi, ani do svojej izby. U synceka som si obcas vsimla, akoby mal plny nostek - teraz neviem ci od mlieka /dojcime sa len po leziacky, obcas mu vyteka/ alebo mu zacina nedajboze nadcha. Ako riesit nadxu, prechladnutie u tak maleho dietatka?ak by sa prejavila? Ako ho ochranit? Dakujem pekne za radu.
Odpoveď
Milá Lucia,
momentálne je pre vaše bábätko najlepšou ochranou pokračovať v dojčení. Choroby sú infekčné už určitú dobu pred tým, než sa prejavia príznaky, to znamená, že vaše bábätko sa už s týmto ochorením stretlo a izolovať ho od chorých členov domácnosti tak nemá zmysel. Pre vaše bábätko to, že je teraz dojčené znamená, že dostáva protilátky proti ochoreniu, spolu s množstvom ďalších imunitných látok, ktoré sa v materskom mlieku vždy nachádzajú, protizápalových látok či probiotických baktérií a viac než 1200 ďalších látok, ktoré zo žiadneho iného zdroja potravy nezíska a z ktorých mnohé pomáhajú práve imunite. Pre vyčistenie nošteka a úľavu pre bábätko v tejto situácii sa môžete poradiť napríklad s našou profesionálnou laktačnou poradkyňou, ktorá je lekárkou so špecializáciou v ORL: MUDr. Lucia Nemašiková nemasikova@gmail.com
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety