Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
IVF - užívání Synarel a kojení
Otázka
Dobrý den, mám 2,5leté dítě, které stále kojím (převážně večer a po ránu). Chtěli bychom dalšího potomka a musíme jít cestou IVF, v dlouhém cyklu, kde mi lékařka předepíše Synarel 2-0-2 na utlumení funkce vaječníků. K dalším lékům jste se tu již vyjadřovali, ale Synarel jsem nenašla. Kojení je u něj kontraindikováno - asi netušíte proč? S dítětem jsem o konci kojení již mluvila a snažím se co nejcitlivěji končit právě kvůli IVF (a není to snadné), ale nevím, zda musím úplnou tečku za kojením udělat již se začátkem užívání Synarelu nebo kdyby občas na kojení ještě došlo, jak velký by to byl průšvih. Je možné kojit současné při užívání Synarelu? Mnohokrát děkuji.
Odpoveď
Milá Kika,
z hľadiska dojčenia je bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Tento liek zásadne zníži tvorbu mlieka, čo je jeden z dôvodov, pre ktorý bábätko nebude užívať tento liek spolu s vami, ale aj ďalšie vlastnosti lieku spôsobujú, že bábätko ho nebude dostávať v materskom mlieku. Pre 2,5-ročné dieťa je dojčenie stále veľmi dôležité a kvôli IVF nie je potrebné ho prestať dojčiť.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety