Bolesť a krv
Otázka
Dobrý deň, dojčím 8-mesačného syna. Doteraz všetko v poriadku, ale po mojom týždňovom pobyte v nemocnici, kde som si mliečko odsávala, ma po príchode domov bolela najprv ľavá bradavka, potom aj pravá. Vždy po prisatí, taká pálčivá, pichľavá bolesť. Niekedy naozaj veľmi nepríjemná, až mám strach ked idem dojčiť. A dnes som si všimla, že syn po dojčení zvracal a v mlieku akoby bola krv. Čo robiť?
Odpoveď
Milá Dominika,
v tomto prípade môže pomôcť začať účinnú liečbu bradaviek, pri ktorej by ste mali postupovať podľa tohto protokolu
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy/kandidoza/
najlepšie spolu s poradkyňou pri dojčení
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/
Krv bábätku nevadí, môžete pokračovať v dojčení. Je však potrebné odstrániť príčinu krvácania a poškodenia bradaviek.
Okrem toho je pravdepodobné, že takéto poškodenie bradaviek môže súvisieť aj ďalšími faktormi, hlavne so skutočnosťou, že ste synčeka týždeň nedojčili.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety