Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_0rvvjepcpa4qjh2v45gsahgf3b, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Tandem (9580) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Tandem

Otázka

Dobrý deň mám 2 ročnú dcéru a novorodenca kojím obidve ale keď ich mam kojiť naraz tak mi to je neprijemne zo strany staršej dcéry, keď ju kojím samu dá sa to vydržať. Ale mala chce byť stále na mne vždy keď ju položím sa zobudí a chce byť na cecku tak sa mi nedá kojiť samu staršiu dcéru iba obidve naraz. Viete mi poradiť ako to spraviť aby mi to nebolo nepríjemné keď sa koja naraz ťažko meniť polohy keď sú na mne obidve tam neviem veľmi čo iba ležím v posteli. Za odpoveď vopred ďakujem

Hana | 21.06.2021, 15:00

Odpoveď

Milá Hana,

dynamika dojčenia dvoch detí je v začiatkoch náročná (tak ako asi aj všetky ostatné oblasti materstva, ktoré ovplyvní narodenie ďalšieho bábätka). Ženy vnímajú rozdiel v prisatí malého bábätka a staršieho dieťaťa a v prípade, že majú možnosť zažiť toto porovnanie, pretože naraz dojčia dve deti rozdielneho veku, je možné, že to budú vnímať nepríjemne. Jedna vec je, že po prvých pár týždňoch po narodení druhého bábätka sa situácia upokojí, staršie dieťatko si zvykne na novú situáciu, nové bábätko už bude trochu iné, ako novorodenec a bude to jednoduchšie. Kým sa tak stane, môžete skúsiť znížiť počet dojčení, v ktorých sa dojčia obe deti súčasne napríklad tým, že novorodenca budete dojčiť v šatke alebo ho dáte po dojčení na zaspatie do šatky či nosiča tak, aby ste mohli mať prístup k prsníku pre staršiu dcérku.

Prečítajte si aj tieto informácie s odkazmi na skúsenosti s tandemovým dojčením od iných žien:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/tandemove/

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci