Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_q21jka2t3cs73mqm4b1rb2jcbr, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Citlive (nie bolestive) bradavky (9536) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Citlive (nie bolestive) bradavky

Otázka

Dobrý deň, mam problem s dojčenim a tvorbou mlieka. Snazil som sa prikladat a dojcit necele 2tt, no bolo to velmi hrozne a ja som pri kazdom dojceni velmi trpela, bolo to už na nevydrzanie- prestala som, pretože mam extremne citlive bradavky, nie bolestive ale citlive.( Mam to cely život, nemožem chodiť ani bez podprsenky, akykolvek jemny dotyk na predny pol bradavky citim velmi intenzivne a excitujuco-erotogenne a aktualne -mozno vplyvom hormonov- to citim este viac). Skusala som aj klobuciky, no ten pocit je rovnaky. Pri odsavani mlieka sa to da vydrzat, kedze odsavacka mi drazdi iba boky bradavky a predna cast bradavky nema kontakt s nicim. Skusala som odsavat kazde 3 hodiny, no na jedno odsatie z oboch prsnikov dostanem 50-60ml, viac nie, prsniky necitim vobec naliate, uplne makke. (Naleju sa mi jedine ked neodsajem v noci a pauza medzi jednotlivym odsatim je10-12hodin). Uzivam senovku a benedikt 3x2, pijem čaje na kojenie, vypijem 3l tekutin. Dakujem za odpoved. Moje otazky su, či ste sa stretli s podobnym pripadom a ako zvyšiť tvorbu mlieka. Babatko ma aktualne 7tt. Dakujem

Katarína | 28.05.2021, 12:28

Odpoveď

Milá Katarína,

stretli sme sa s niekoľkými ženami, ktoré popisovali takúto citlivosť bradaviek. Nie je to bežné, ale niektoré ženy majú túto skúsenosť a ich pocity sa často bagatelizujú, hoci ony skutočne trpia. Naša rada v tejto situácii je stretnúť sa s laktačnou poradkyňou osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Spoločne prejdete detaily vašej situácie a to, či máte ešte ďalšie možnosti, ako vám pomôcť. Laktačná poradkyňa vám ukáže, ako sa odstriekava mlieko ručne. Pre mnohé ženy je ručné odstriekavanie lepšie, pretože získajú viac mlieka a ak by ste mohli mlieko odstriekavať, vyhnete sa úplne dotyku bradavky, čo by pre vás mohli byť príjemnejšie. Okrem toho sa s laktačnou poradkyňou porozprávate o prostriedkoch pre zvýšenie tvorby mlieka, aké dávkovanie vám odporučí pre tie prostriedky, ktoré ste začali užívať. Dávku byliniek je možné nastaviť na 3x3 denne.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci