Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_m8l70okfrkgqvc2b3hgh68qos7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Desloratadin xantis 5mg a dojcenie (9484) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Desloratadin xantis 5mg a dojcenie

Otázka

Dobrý deň, asi pred mesiacom mi zistili zihlavku, bola som na koznom, a dnes na alergologii, vyzerá, že z potravín to nie je. Predpísali mi desloratadin xantis 5mg 2x denne, pani doktorka vie, že dojčím no v príbalovom letáku je napisane,že sa neodporúča, že liek prechádza do MM. Mám 8 mesačnú dcerku, a veľmi nerada by som prestala dojčiť, skúšala som to už, no nechcela mi chytiť fľašu s umelým mliekom a ani na lyzicke (doslova ju z toho natahovalo). Prosím viete mi nejako poradiť ? Ďakujem :)

Martina | 03.05.2021, 16:17

Odpoveď

Milá Martina,

vaša lekárka má pravdu, tento liek môžete užívať aj popri dojčení a táto situácia nie je dôvodom na ukončovanie dojčenia (nehovoriac o tom, že umelé mlieko by už dieťa po 6 mesiaci podľa Svetovej zdravotníckej organizácie nemalo dostávať, ani ak by už vôbec nebolo dojčené). Tento liek nepredstavuje problém pre dojčenie z hľadiska jeho vplyvu na dojčené dieťa. Avšak, ak je možné sa jeho užívaniu vyhnúť, má zmysel to urobiť preto, že tieto lieky môžu znížiť tvorbu mlieka. V 8 mesiacoch to pri niektorých deťoch už nepredstavuje problém, ale nie je možné vylúčiť, že by dieťatko mohlo začať odmietať dojčenie kvôli zníženiu tvorby mlieka.

Preto v tejto situácii navrhujeme vyčerpať možnosti lokálnej liečby, ak by to nebolo možné, pokúsiť sa o zmiernenie alergickej reakcie kortikoidmi radšej než orálnymi antihistaminikami. Z hľadiska dojčenia je toto bezpečnejšie aj pre vás, aj pre dieťatko.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci