Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_9msjlggdf6ct093dsl2vtp5pcg, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
11 tyzdnove babo , odsavam a zmena flasky na vacsiu (9462) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

11 tyzdnove babo , odsavam a zmena flasky na vacsiu

Otázka

Prepáčte ze vyrušujem. Chcela som sa len informovat. Maleho primárne krmim MM ale odsavam od narodenia skoro. Maly ma 11 tyzdnov a mal od druhého týždňa flasu Tommie tippie extra slow flow ktorá ide pomaly a pekne z nej pije asi 20 minut (120-130ml) . Na fľaši je napísané že len do 2 mesiacov, tak som mu kupila trosku vacsiu flasu  so slow tokom ktorý je trochu rychlejsi. Dnes som ju dala a maly to vypil za 2-3 minuty!!! To mi príde trochu extrem, nemyslite? Stále som mu musela davat pauzy po par glgoch a potom sa 20 minut krútil lebo zrazu zistil ze ma plne brucho a strašný rev. A takto to ide cely den v podstate. Je nejaký dôvod prečo musim menit flase s tokom? Mam pokračovať v tejto rýchlejšej alebo naspat na tu pomalu? :)

Lenka | 26.04.2021, 09:55

Odpoveď

Milá Lenka,

ďakujeme za vašu otázku. Pri používaní fľaše kŕmte bábätko takým spôsobom, aby to vyhovovalo aj vám, aj bábätku a aby bábätko priberalo a prospievalo. Z hľadiska situácie, ktorú popisujete, vám ponúkame na zváženie ako krok vymeniť používanie fľaše na kŕmenie bábätka za pohárik:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/#I

Pohárik umožňuje bábätku aktívne piť také množstvo mlieka, aké potrebuje, s ohľadom na jeho vek a potreby a navyše ho takto naučíte zručnosť, ktorú bude následne používať celý zvyšok života. Kŕmenie pohárikom navyše odstraňuje niektoré riziká, ktoré prináša používanie fľaša (a cumlíka na fľaši). Pri pití z pohárika bábätko posilňuje podobné svaly, ako by to robilo pri dojčení, na rozdiel od mimických svalov, ktoré bábätko používa prisatí cumlíka fľaše. Pri pití pohárika tak budete podporovať správny vývoj zubných oblúkov a podporovať vytvorenie dostatku priestoru pre zúbky, rovnako ako správne postavenie hltana, Eustachovej trubice (používanie cumlíka – aj fľaše – so sebou prináša riziko vzniku zápalu stredného ucha), veľkosti nosových štrbín, teda celkovo správny rozvoj tvárovej časti lebky.

Ak by ste mali záujem, kŕmenie pohárikom vám môže ukázať niektorá z našich laktačných poradkýň:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

s ktorou by ste mohli tiež prejsť otázky ohľadom tvorby mlieka, aby sa udržala dostatočná tvorba popri odsávaní.

Navyše môžete spoločne skúsiť bábätko priložiť k prsníku, pretože sú bábätká, ktoré sa prisajú aj po veľmi dlhej dobe, a preto má zmysel to skúšať. Obzvlášť v situácii, keď svojou tvorbou mlieka pokrývate jeho potrebu materského mlieka. Pretože dostatočná tvorba mlieka je kľúčom k tomu, aby sa bábätko prisalo. Kŕmenie pohárikom navyše zvýši šance, že bábätko bude ochotné sa prisať. Máme skúsenosti s mnohými bábätkami v tomto veku, ktoré sa od narodenia nedojčili a začali sa prisávať až neskôr.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci