Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Zlý spánok a prdiky u 9 mesačného bábätka
Otázka
Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu ako pomôcť 9 mesačnej dcérke, aby pokojne spinkala. Od narodenia mala kolíky, teraz ma už 9 mesiacov a prdiky ju stále trápia a nedajú jej spať. Boli sme aj na neurológii aj na gastre, brali jej aj krv a všetko je podľa nich v poriadku. Žiadne kvapky proti nadúvaniu ani probiotiká nezaberajú. Istý čas som si veľmi dávala pozor čo zjem ale nemalo to vplyv. Bábätko je kojene a dokrmovane prikrmamy, ktoré síce papa veľmi máličko. Zaspáva väčšinou na prsníku alebo keď to nejde tak prsník plus skákanie na fitlopte. Ide o to že cez deň spí cca každé dve hodiny po pol hodine, počas ktorej sa niekedy zobudí aj viackrát na to že jej treba prdnúť, ťahá nôžky hore k sebe, šúcha si ocka, niekedy sa jej podarí puknut a potom spí ďalej a niekedy nie, preto ležím vždy pri nej a dávam jej prsník aby ešte spinkala. Občas sa podarí že spí dlhšie ako pol hodinu ale to sa stále budí. No a nočný spánok vyzerá podobne. Spí dokopy cca 10 hodín ale neskutočne veľakrát sa budí a prdí. Spí pri mne na posteli a ja celú noc nerobím nič len jej dávam prsník každú chvíľu aby spala ďalej, inak sa zobudí a začne plakať. Niekdy za stane že nechce prsník a je hore v noci aj hodinu. Inak kaká bez problémov každý deň a zaujímavé je že počas bdenia nezvykne prdieť a príde to na ňu až počas uspavania, spania alebo tesne po prebudení. Je to pre mňa veľmi vyčerpávajúce a neviem ako by som jej pomohla.
Odpoveď
Milá Monika,
tieto prejavy, ktoré popisujete, môžu mať pri bábätkách širokú škálu dôvodov a je možné tieto prejavy zmierniť aj tým, že sa im dá predchádzať, takže bábätko bude mať úzky kontakt s matkou, pretože fyzický kontakt eliminuje bolesť, pomáha bábätku zaspávať a v spánku sa potom môže cítiť dobre. Manažment kontaktu a spánku by mohol dcérke veľmi pomôcť a je to niečo, čo by vám mohla ukázať naša laktačná poradkyňa:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety