Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_677pisbtd65pot96s9i96nq2dq, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Odnaucenie od klobucika (9179) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Odnaucenie od klobucika

Otázka

Dobrý večer. Potrebovala by som poradiť ako odnaucit môjho skoro 9 tyzdnoveho synčeka od klobucika. Ten mi dali hneď po pôrode nakoľko mi bolo povedané ze m malé bradavky. Kebyže vtedy viem ze znižuje tvorbu mlieka určite by som ho odmietla to som si však zistila až teraz pretože malý začal byť nespokojný na prsníku a plače. Skúšala som mu dávať aj prst a potom bradavku ale prst pekne cucia celý a bradavku úplne odmieta nechce ju vôbec do úst aj ručičky si pekne cucia len bradavku vôbec nie. Dá sa tu ešte nejako zasiahnuť aby opäť začal sať aj bradavku? Po návrate z pôrodnice som ho kojila len na bradavke ale potom som ich mala veľmi bolestivé a musela som použiť klobúčik avšak teraz môj syn odmieta úplne bradavku a chce papať len s klobucikom. Uz som zúfalá a veľmi si prajem stále dojčiť co najdlhšie. Ak je nejaká možnosť ho to odnaucit budem veľmi vďačná za každú radu. Ďakujem krasne

Tatiana | 24.12.2020, 14:49

Odpoveď

Milá Tatiana,

v situácii, ktorú popisujete a ktorú ste popísali aj v tejto otázke v našej poradni dojčenia:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=9176

je kľúčové stretnúť sa osobne s laktačnou poradkyňou. Preto sa, prosím, obráťte osobne na laktačnú poradkyňu, ktorá sa vám môže teraz venovať v Banskej Bystrici a čaká na váš telefonát:

Ing. Petra Drahorádová

+420774039565, petra.drahoradova@seznam.cz

Spoločne urobíte kroky pre to, aby sa bábätko začalo prisávať na prsník a aby pri prisávaní nepoškodzovalo bradavky a nespôsobovalo bolesť. Pri zvyšovaní tvorby mlieka vám odporučí tieto bylinky:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/bylinky/

v uvedenom odkaze nájdete aj dávkovanie. Je však dôležité pochopiť, že samotné bylinky nepomôžu zlepšiť dojčenie, pretože samotné zvýšenie tvorby mlieka neodstráni príčinu, pre ktorú tvorba mlieka klesala: je dôležité urobiť kroky pre to, aby sa bábätko začalo prisávať k prsníku, aby bolo dojčenie bezbolestné a aby bábätko získavalo na prsníku dostatočný tok mlieka. Odporúčame vám preto skontaktovať sa s laktačnou poradkyňou osobne a s ňou konzultovať ďalšie kroky tak, ako sme uviedli v prvej odpovedi na vašu otázku.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci