Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_4n2mlb77ljmvlg84tof7vr2lik, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Pokračovanie (9069) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Pokračovanie

Otázka

Dobrý deň. Prosím Vás, neodpovedali ste mi na tie plný prsníky, čo s nimi aby sa mi nezapálili. Neviem, či je rozumné v súčasnej situácii volať k sebe poradkyňu. Polohy mam, myslím zvládnuté. Je to moje 2.dieťa (prvé som dojcila 2 roky). Len by som potrebovala radu, ako mu,, otvoriť,, tu pusu.

Barbora | 31.10.2020, 11:24

Odpoveď

Milá Barbora,

bábätko, ktoré je správne prisaté, bude získavať dostatok mlieka. Pri správnom prisatí nebude poškodzovať  tkanivo bradaviek a bude pomáhať tomu, aby sa prsník vyprázdňoval rovnomerne. A tieto faktory nesprávne prisatie, poškodené bradavky, nerovnomerné vyprázdňovanie prsníkov sú faktormi, ktoré spôsobujú zápal prsníka. Preto našim odporúčaním pre riešenie tejto situácie je stretnúť sa s laktačnou poradkyňou osobne a spoločne pomôcť bábätku dosiahnuť čo najlepšie prisatie. Prostredníctvom internetu nie je možné posúdiť, čo presne sa deje. Vaše druhé bábätko je jedinečné, skúsenosť, ktorú máte s dojčením prvého dieťatka nie je možné preniesť na dojčenie druhého bábätka. Ak sa obávate osobnej návštevy laktačnej poradkyne, mnohé naše poradkyne poskytujú poradenstvo aj formou online stretnutí. Pre konkrétnu radu, ako pomôcť, aby sa bábätko prisávalo bez plaču s veľkou pusinkou, je dôležité vyhodnotiť jeho pitie na prsníku a to, čo je možné upraviť na polohe a prisatí tak, aby sa bábätku podarilo prisať správne.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci