Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Hepatitídami B
Otázka
Dobrý deň..Pri zisteni,že som tehotná mi bola z krvi zistená chronická hepatitida B.Vtedy mi na infekčnom povedali,že liečba je teraz zbytočná a mám sa zastaviť na infekčnom koli liečbe ked deň moja dcéra bude mat rok.Môj pôrodník má však teraz v 37tt poslal ešte raz na vyšetrenie koli presným hodnotám.Záver je chronická hepatitida B s vysokou virusovou náložou-24400IU/ml.Na infekčnom mi ale zrazu predpísali liek VIREAD,pri ktorom je vylúčené kojiť a mám ho začať užívať...ak by má pôrodník neposlal ešte raz na to vyšetrenie postup by bol,že dieťa by mi zaočkovali hneď po narodení a normálne by som kojila,no a o rok by som postúpila liečbu...teraz ak začnem brat tie lieky a liečiť sa ,nemôžem kojiť...čo je správne a prečo?nie je lepšie kojiť aspoň pól roka a potom už keď tak začať brat tie lieky a prestať kojiť?Aka je tam hrozba pre dieťa?
Odpoveď
Milá Štefánia,
môžete sa liečiť, VIREAD nepredstavuje pre bábätko žiadne riziko, pri jeho užívaní je pre bábätko, aj pre vaše zdravie, bezpečnejšie pokračovať v dojčení. Bábätko by malo byť po pôrode zaočkované na hepatitídu B. Bábätko sa môže úplne normálne dojčiť bez obmedzení.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety