Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Vyrážka na prsou
Otázka
Dobrý den. Mám svědivé ložiska na celém těle, Dr mi předepsal dělanou mast s antibiotiky. Ví že kojim. Zapomela jsem se mu zmínit že se mi osypala i prsa a občas svědí (hlavně po kojení). Ale ne dvorce, ale okoli. Můžu ty prsa mazat tou masti když kojim? Když už je to tak blízko miminka. Dcerka má 6 měsíců a nerada bych kojit přestala. Přiznám se že už 3x jsem ty prsa namazala, ale kojení jsem vždy nacasovala minimálně hodinu po namazání. Bradavku nemazu, jen okoli a plochu prsu. S pozdravem Martina
Odpoveď
Milá Martino,
z hľadiska dojčenia môžete antibiotickú masť používať počas dojčenia na ktorékoľvek miesta na tele, aj na prsník, aj na dvorec. Ide o lokálnu aplikáciu, čo znamená, že materské mlieko nebude obsahovať zložky maste a to ani v prípade, že masť budete aplikovať na prsník. Zabezpečte, aby bábätko masť nechytalo ručičkami. Dojčenie nemusíte nijako časovať a obmedzovať podľa použitia maste.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety