Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_n694vinv94orbup2o51ktithb3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Zastavení laktace v 1. trimestru (8974) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Zastavení laktace v 1. trimestru

Otázka

Neplánovaně jsem otěhotněla, jsem v 7. týdnu. První syn bude mít v listopadu 4 roky. Oba milujeme kojení, chtěla bych kojit celé těhotenství a pak tandem. Jenže se mi ztrácí mlíko, syn saje a říká, že tam nic není, takže ho to pak ani nebaví a je zklamaný. Jsem z toho moc smutná, on je jinak hodně nekontaktní, takže kojení byly jediné chvíle, kdy jsme se mazlili. A taky nechci, aby si k miminku vytvořil špatný vztah, že mu vzalo mlíčko (říkám mu o tom, že až se narodí, tak zas bude kojit). Taky řeším problémy se štítnou žlázou, endoktrinoložka mi diagnostikovala autoimunitní thyreotitidu a nasadila letrox a jodid, možná že úbytek mlíka souvisí i s tím? Chtěla jsem se zeptat, jestli prosím máte nějakou zkušenost, čím opět nastartovat laktaci, aby to zároveň bylo v pohodě pro mimi v bříšku? Nebo si myslíte, že tělo je moudré a přestalo vyrábět mlíko, aby mělo síly na těhotenství a že to tedy nemám lámat přes koleno? Děkuji za odpověď

Vera | 28.09.2020, 20:05

Odpoveď

Milá Vera,

táto situácia nesúvisí so zápalom štítnej žľazy.Váš synček môže reagovať na zmeny týkajúce sa tehotenstva a to nielen na zmeny, ktoré súvisia so samotným množstvom materského mlieka. Pri 4-ročnom dieťatku je pravdepodobné, že sa bude dojčiť ďalej bez ohľadu na množstvo mlieka, nehovoriac o tom, že určité množstvo materského mlieka bude získavať a postupne, ako bude bábätko v brušku rásť, bude sa zvyšovať aj množstvo mlieka. Z hľadiska tvorby mlieka je v podstate toto obdobie typické najnižšou tvorbou mlieka, už na konci prvého trimestra sa toto väčšinou mení. Rozprávajte sa so synčekom o tom, ako mu bábätko postupne začne „vyrábať“ viac mliečka, ako sa môže teraz dojčiť ďalej. Tvorbu mlieka v tehotenstve nie je možné zvýšiť žiadnymi prostriedkami, pretože je tehotenskými hormónmi znížená, ale situácia sa bude postupne meniť smerom k vyššej tvorbe mlieka.

Táto situácia nesúvisí so zápalom štítnej žľazy.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci