Zaseknutý nerv
Otázka
Dobry den, mám zaseknutý nerv v oblasti lopatky. Uz druhý den si dávam Ibuprofen 400, ale pomože mi to len na určitý čas. Malinký má rok a stále sa dojčí, hlavne v noci, ale teraz je to seknutie pre nás dosť veľkou prekážkou. Bola som na pohotovosti a tam mi povedali, ze ak chcem uzívat nejaké lieky na uvolnenie musím prestat dojčit. Nechcem este malého odstavit, prosím, mohli by ste mi poradit, ktoré lieky sa počas dojčenia môžu užívať? Vďaka.
Odpoveď
Milá Silvia,
môžete užívať lieky a pritom dojčiť. Pri takejto diagnóze môžete všetky lieky, ktoré by vám potenciálne mohli predpísať, aj v infúzii alebo injekčnou formou. Avšak nie je možné vám odporúčať konkrétne lieky bez presného poznania vášho stavu a bez diagnózy.
Ako dojčiaca matka máte právo na liečbu popri dojčení, nemusíte prestať dojčiť a v najhoršom prípade môžete uviesť, že chcete lieky užívať na vlastnú zodpovednosť.
Ak by vám konkrétny liek predpísali a chceli by ste si overiť, že je jeho užívanie skutočne možné pri dojčení, môžete nám znovu napísať, ideálne na dojcenie@mamila.sk
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety