Hrčka v prsníku
Otázka
Milá mamila, mám 13 mesačnú dcéru, s dojčením problém nemáme, ale mám už asi 8-9 mesiacov v pravom prsníku hrču, Nebolí, nie je zapálená, je trojuholníkového tvaru smerom k bradavke, v hornom vonkajšom kvadrante. Nerobí mi žiadne problémy, len by som chcela vedieť, či je to v poriadku, či zmizne, keď skončím dojčenie (mám v pláne až do samoodstavenia). Niekedy je väčšia a tvrdšia, niekedy, keď malá dobre vypapá prsník, tak sa zmenší a zmäkne, ale nezmizne nikdy. Malá papá veľmi často - cca 10x cez deň a 10x v noci, väčšinou sú to ale len také cucnutia na upokojenie. Dosť mi pomáha, keď dám malú na futbalovú polohu, ale udržať 13mesačné šidlo v tej polohe je dosť ťažké. pri predchádzajúcich deťoch som tento problém nemala. Ďakujem za odpoveď.
Odpoveď
Milá Veronika,
hrčka, ktorú popisujete, aj vzhľadom na popis, aj na to, ako dlho ju v prsníku máte, si zaslúži skontrolovať a vyšetriť, aby sa zistilo, o akú hrčku ide. Toto nie je cez internet možné. Choďte k svojmu gynekológovi.
Bez vyšetrenia nie je možné povedať, čo ďalej treba s hrčkou robiť. Ak budete mať výsledky vyšetrenia a budete sa chcieť poradiť, napíšte nám znovu.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety