Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Odvrtanie amalganovej plomby
Otázka
Dobru den, potrebovala by som poradiť o vhodnosti dojcenia, pred par dnami mi boli odvrtane dve amalganove plomby, dojcim 15 mesacne dieta, je to pre neho nejake riziko, dočítala som sa úplnou nahodou o nevhodnosti tejto procedury v tehotenstve a pri dojčení, skrz prechod hlinika do mlieka, a teraz ma to celkom nahlodalo ked mame ist na očkovanie, ako reagovať. Odvrtanie bolo nutné a pravdepodobne bude dalsie. Dakujem za odpoveď
Odpoveď
Milá Monika,
z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém. Prečítajte si aj túto odpoveď z našej poradne:
https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1505
Pri tejto procedúre nie je dôvod obávať sa, že by sa čokoľvek z plomby dostávalo do materského mlieka a akokoľvek to ovplyvnilo zloženie materského mlieka.
Môžete pokračovať v dojčení bez obmedzenia a to, že ste si nechali ošetriť zuby nijako nesúvisí ani s tým, či máte teraz odložiť očkovanie bábätka. Z hľadiska dojčenia nebude kvôli vášmu ošetreniu zubov dostávať prostredníctvom materského mlieka hliník zo zubných plomb.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety