Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Uspávanie
Otázka
Dobrý deň prajem. Zaujímalo by ma, či sa dá naučiť uspávať dieťa na prsníku? Môj prvorodený syn bol výlučne dojčený a od 3mesiaca zaspával na prsníku. Do 2,5roka. Potom sa sám odstavil. Teraz máme skoro 4mesačné bábo a nevie zaspať na prsníku. Len sa na ňom hrá a aj tak nakoniec musím vstať a uspať ho nosením. Mlieka mám určite dosť, pretože malý priberá až moc. Má 8,5kila. A raz dal aj 2kila za mesiac. Veľmi by mo pomohlo aby som ho vedela aspoň na obedný a večerný spánok uspať na prsniku. Inak zaspava len v nosici vonku. Kedze mám aj druhe dieta, potrebujem byt aj dnu s nim. Takze vylucne nosenie uz nie je mozne. Dá sa to nejak naucit. Uspavat babatko na prsniku??? Dakujem za odpoved a prajem pekny den
Odpoveď
Milá Bea,
takáto otázka sa jednoduchšie rieši v osobnom kontakte s poradkyňou pri dojčení, preto vám odporúčame vybrať si z nášho zoznamu a stretnúť sa:
https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/
V tejto situácii je totiž dôležité odsledovať, čo sa deje pri dojčení bábätka, vyhodnotiť pitie bábätka (aj keď bábätko výborne priberá) a najmä jeho správanie pri dojčení, tomu, čo predchádza tomu, keď musíte vstať uspať ho nosením. Niekedy zlepšenie dojčenia pomôže bábätku, aby ostalo na prsníku dlhšie a uspalo sa monotónnym satím. Niekedy bábätká nezaspávajú na prsníku aj preto, že dostávajú cumlík alebo príležitostne fľašu. Niekedy táto situácia súvisí s prirastenou podjazykovou uzdičkou a možné sú aj iné faktory, ktoré by ste mali prejsť spoločne s poradkyňou pri dojčení.
Poradkyňa pri dojčení by vám tiež mohla ukázať, ako je možné bábätko uspávať priamo počas nosenia:
https://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/#J
a toto by mohol byť prvých z prechodných krokov, ktoré by mohli pomôcť bábätku, ktoré je zvyknuté zaspávať pri nosení, aby si začalo zvykať, že môže zaspať aj pri dojčení počas nosenia a neskôr len popri dojčení.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety