Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_qo0g7s299r0t4pgbnt22regs6c, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Palenie bradaviek (8005) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Palenie bradaviek

Otázka

Dobry den prajem, ja by som sa chcela opytat, dojcila som svoju dcerku do 2r. Skoncili sme s dojcenim lebo dostala do ust zabku a stale sme sa ping pongovali. Teraz ma 4 a pol roka a som tehotna. Stava sa mi vsak uz dlhsie ze ak si obleciem tricko bez podprsenky po chvili ma zacnu strasne palit bradavky. Uz som si skusala natierat canestenom asi 3-4tyzdne 1x denne ale mam pocit ze to nezabralo. Druhe babatko chcem dojcit tak dlho ako sa bude dat ale z toho palenia mam iste obavy. Viete prosim pomoct? Dakujem velmi pekne

Majka | 12.08.2019, 17:55

Odpoveď

Milá Majka,

žiadajte svojho gynekológa o liečbu bradaviek už teraz. Prípravky s obsahom klotrimazolu (Canesten) v drvivej väčšine prípadov nie sú účinné. Navyše, ak by mali byť účinné, ich aplikácia musí byť omnoho častejšia, než raz denne. Po pôrode potom urobte všetky kroky pre to, aby sa bábätko prisávalo správne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravny-zaciatok-je-dolezity/

Rovnako v budúcnosti, ak by ste znova riešili problém so žabkou, vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení, aby ste spolu prešli prípadné možné príčiny vzniku tejto infekcie a prešli spoločne možné postupy liečby, pretože bolestivé bradavky je možné riešiť aj pri staršom dieťatku.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci