Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Antibiotika
Otázka
Dobrý den. Zistili mi ureaplazmy a doktor mi chcel dať antibiotika. Nateraz som ich však odmietla kvôli dojčeniu. Teraz si však čítam, že lieky nemusia byť problem počas dojčenia. Viete mi toto konkrétne zistiť? Neviem názov lieku ale mala by som ho brať 21 dní. Vdaka
Odpoveď
Milá Hana,
na získanie odpovede ohľadne dojčenia a liekov, je potrebné pozrieť sa na niekoľko aspektov:
1) Je logické, že ideálny stav je, keď je človek zdravý a nemusí brať lieky.
2) Lieky by mal človek brať len, keď má na to dôvod.
3) Ak má niekto však nejaké ochorenie, potom môže potrebovať liečbu.
4) Nie je správne upierať dojčiacim matkám právo na liečbu len preto, že dojčia.
Vaša diagnóza si vyžaduje potrebnú liečbu a to na takú dlhú dobu, na akú ju potrebujete (niektoré protokoly pre liečbu ureaplaziem vyžadujú ešte dlhšiu dobu užívania antibiotík). Ako dojčiaca matka si nemusíte vybrať medzi svojím zdravím a dojčením. Je možné pokračovať v dojčení a zároveň sa liečiť. Je bezpečnejšie dojčiť a užívať antibiotiká ako nedojčiť. Pokračujte preto v dojčení.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety