SK / CZ / UA

Staci mlieko pri horucke? A preco kojit?

Otázka

Dobry den, mam 10 mesacnu dceru ktora ma teraz teploty okolo 38,5. Okolie na mna tlaci - ze su pri horucke velmi dolezite tekutiny ale ja do nej okrem kojenia nedostanem nic, cajik normalne z pohara pit nechce, flasu nemame a ked som jej striekackou trochu strekla do ust tak ju naplo a vygrckala trochu. Staci to kojenie ci sa mam pokusat jej davat dalsie tekutiny? A este podotazka - vela ludi sa cuduje ze este kojim a ze si tak 'komplikujem' zivot, ja im vymenuvam vyhody dojcenia, ale neviem ci vsetky, mohli by ste mi prosim v skratke vypisat vyhody kojenia pripadne mi dat v odpovedi link na nejaky dokument o nom? Vdaka!

Natalia | 18.12.2012, 23:54

Odpoveď

Milá Natália,

mnohé choré deti nechcú okrem dojčenia a materského mlieka nič iné. V takýchto situáciách ich materské mlieko zachraňuje. Je to to najvhodnejšie, čo vaša dcérka môže za daných okolností dostať. Materské mlieko poskytuje tekutiny.  Ale nielen to: poskytuje oveľa oveľa viac - imunitné látky a faktory a špecifické protilátky na to, aby sa rýchlejšie uzdravila. Okrem toho poskytuje všetko, čo doposiaľ - potrebné cukry, tuky, bielkoviny, minerály, vitamíny, viac ako 1200 látok, z ktorých mnohé sa nechádzajú nikde ine. Ale to nie je všetko: hlavne dojčenie poskytne chorému dieťaťu úľavu od bolesti, pomôžu mu zaspať, zlepší náladu a pomáha, keď nepomáha nič iné. Dojčiace dieťatko sa dojčením upokojí a okrem toho upokojí aj mamičku.

Netrápte svoju dcérku tekutinami, ktoré momentálne nechce, keď sa jej zdravotný stav zlepší, sama zase prejaví záujem o jedlo.

Na tému toho, prečo je dojčenie dôležité si môžete prečítať tieto naše články:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/ako-dlho-ma-byt-dieta-dojcene.pdf

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=329

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci

Naši partneri