Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Príkaz prestať dojčiť kvoli liecbe
Otázka
Dobrý den, pred 3 mesiacmi mi bola diagnostikovana hypertyreoza, liečila som sa Propycilom a občas Betaloc. Momentalne mi kvoli zlým pečeňovým testom zmenili Propycil na Thyrozol a nasadili Lagosu ma pečeň s tým, ze mam co najskôr prestať dojčiť aby som mohla brat vyššie dávky liekov na pečeň. Dcérka bude mat o 3 tyzdne jeden rok, plánovala som ju dojčiť este dlhšie ale ani jej nechcem poškodiť liekmi. Ak by som ju odstavila potrebuje este dostavať umelé mlieko? Ďakujem
Odpoveď
Milá Kamila,
pokračujte v dojčení, táto situácia nie je dôvodom na to, aby ste prestávali dojčiť (mimochodom ročné deti, aj keď nie sú dojčené, nepotrebujú umelé mlieko, postačujú rozmanité príkrmy v dostatočnom množstve). Dojčiace matky majú právo na potrebnú liečbu. Dojčenie je skutočne dôležité a predčasné odstavenie skutočne predstavuje zbytočné riziká pre vaše bábätko, aj pre vás. Dojčenie si zasluhuje praktickú podporu, nielen slovnú. Vo vašej situácii je možné podstúpiť potrebnú liečbu. Počas dojčenia môžete užívať Thyrozol, ale aj výťažok z ostropestreca mariánskeho, aj iné lieky na pečeň, ak by to bolo potrebné. Zistite, aké lieky by vám lekár odporúčal na pečeň a môžete nám napísať na dojcenie@mamila.sk.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety