Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Dojcenie a Maxalt proti migrene
Otázka
Dobry den. Trpim dlhodobo migrenami. Syncek ma 8mesiacov a je dojceny (plus prikrmy pocas dna 2x). doteraz som to pretrpela (aj 3dnove bolesti), ale su momenty, kedy je to naozaj nezvladatelne. Zaberal mi liek Maxalt RDP 10mg. V pribalovom letaku je napisane, ze po uziti sa nema dojcit 24h. Dnes som si ho dala prvy krat od doby pred tehotenstvom. Vdaka za radu, ci je to nevyhnutne dodrzat, lebo mi je luto odsat a vyliat mliecko. Velmi pekne dakujem! (Prezrela som vase stranky, ale tento liek som nenasla, preto tato otazka).
Odpoveď
Milá Katarína,
dojčiace matky majú právo na liečbu. Kvôli tejto liečbe nie je dôvod trpieť a voliť medzi neznesiteľnými stavmi migrén alebo dojčením. Triptány môžete pri dojčení užívať a dojčiť bez obmedzení. Triptány sa považujú popri dojčení za bezpečné, aj najnovšie štúdie z roku 2015 o triptánoch ukazujú, že popri ich užívaní je možné dojčiť. Môžete ich popri dojčení užívať bez obmedzení.
Prečítajte si aj tento článok:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety