Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Bylinky na zvysenie laktacie v tehotenstve
Otázka
Dobry den. Dojcim 20-mesacne dieta, som zaroven v 8tt. Minuly tyzden malo dieta crevnu a zaludocnu infekciu, pri ktorej hrozi dehydratacia. V podstate 5 dni nejedlo tuhu stravu a nechcelo nic pit, len sa dojcilo, ale podla mna nie dostatocne, proste sa nedojcilo vydatne ako novorodenec aby si nahradilo vsetku tuhu stravu a tekutiny, ale dojcilo sa prevazne len v spanku a inak prsnik odmietalo tak ako vsetko. Mala som strach, ze sa mi znizi laktacia, tak som skusala odstriekavat, ale podarilo sa vzdy len par kvapiek, vobec to nestalo za tu namahu. Neviem teda ci to suvisi s tehotenstvom, kedy presne sa znizuje laktacia v tehotenstve. Preto sa chcem spytat, ci je mozne uzivat v tehotenstve bededikt a senovku na podporu laktacie, hlavne pre pripad takych situacii ako je choroba ked nechce dieta nic jest a pit, a ci tie bylinky dietatku v brusku neuskodia a ci to ma vobec zmysel - ci to zafunguje. Dakujem za odpoved.
Odpoveď
Milá Mária,
počas tehotenstva sa prirodzene tvorba mlieka zníži (hoci postupne v priebehu tehotenstva znova stúpa) vplyvom tehotenských hormónov a neexistuje spôsob, ako tvorbu mlieka počas tehotenstva zvýšiť. Neodporúčame vám užívať bylinky na zvýšenie tvorby mlieka, či iné preparáty, pretože tvorba mlieka sa nezvýši. V situácii, akú ste prekonali pred pár dňami, môžete vyskúšať na prsníku dieťatku ponúknuť laktačnú pomôcku s vodou:
https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/
hoci je otázne, či dieťatko tohto veku bude ochotné prijať cievku laktačnej pomôcky počas dojčenia, zvlášť v situácii, ako ste opísali, že odmietalo aj samotný prsník v bdelom stave, alebo sa pokúsiť zabezpečiť hydratáciu dieťatka iným spôsobom, tak ako sa vám to nakoniec podarilo.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety