Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Herpes
Otázka
Dobrý deň, dostala som herpes na peru. Nikdy v živote som ho predtým nemala. Večer som sa normálne hrala s malou, bozkávala ju, lebo som nepociťovala žiadnu zmenu...nič. V noci sa zobudila na pálenie hornej pery a videla som, že sa mi začínajú tvoriť malé pluzgieriky. Do rána tam bol herpes ako vyšitý.... Dávam si na to Herpesin krém a malú už nebozkávam.... Papá moje odsaté MM, myslíte, že bude v poriadku? Mám si dávať na ústa aj rúšku pre istotu, prosím Vás? Vopred moc ďakujem za radu.
Odpoveď
Milá Gabika,
v rámci prevencie prenosu herpesu je dôležité, aby sa vaša dcérka nedostala do styku s léziami na perách, aby sa ich nemohla dotýkať a aby ste sa jej vy nedotýkali po tom, čo sa dotýkate lézie rukami. Nosenie rúšky nie je pri tejto chorobe potrebné. Bábätko v tejto situácii ďalej môže a má dostávať vaše odsaté mlieko. Pokračujte v užívaní potrebných liekov a vaša dcérka môže dostávať vaše mlieko aj v čase, kedy užívate potrebné lieky.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety