Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Dojcenie-antibiotika-žihľavka?
Otázka
Dobry den Prosim vas doktorka mi predpisala sumamed antibiotika na 3 dni a sirup Prospan z brectanovych listov. Upozornila som ju ze dojcim - dcera ma 1 rok a 4 mesiace. Prvy den po pouziti lieku nic ale na druhy den a aj dnes tento treti den ma na tele vyrazky doslova vyzeraju ako ked spadnete do zihlavy. Ale nie su na tele cely den niekedy sa objavia a nieledy zmiznu. A ked sa objavia vyzera to tak ze sa rozsiruju - ze najprv je jedna o chvilu viac-po par minutach utlm ze su mensie ale sa vyseju zas na inom mieste... dcera sa neskribe ani nam este nevie povedat ci ju to boli ... sme chori mame kasel ona nema ziadne lieky od doktorky davala som jej len kalcium pre deti vo forme sirupu ... co to moze byt? Mame navstivit lekarku? Vzdy ked tam ideme odchadzame odtial chori a dcera je na tom ako tak dobre ... moze to byt v tych antibiotikach? Je zihlavka nebezpecna? Prosim poradte... dakujem
Odpoveď
Milá Monika,
je náročnú posúdiť, či táto reakcia je prejavom alergie na vašu liečbu, hoci to nie je možné vylúčiť. V prípade, že táto reakcia dieťatko zásadne neobťažuje, pravdepodobne je vhodnejšie pokračovať v liečbe a dojčení. Ak ich totiž naozaj potrebujete, tak je pre vás aj pre dieťa lepšie, aby ste ich doužívali a doliečili sa. Táto reakcia nemusí byť prejavom alergie na liečbu a ak by aj bola, často sa takáto reakcia vyskytne jednorázovo a v neskorších prípadoch stretnutia s touto látkou sa už neprejaví alergickou reakciou.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety