Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_7f4svhbtmrolcku0r9heg76ta5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Ako v noci hydratovať horúčkujúce dieťa keď som tehotná (7363) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Ako v noci hydratovať horúčkujúce dieťa keď som tehotná

Otázka

Dobrý deň. Syn má 15 mesiacov. Je dojčený asi 2xdenne a to pred spaním, plus v noci ako si pýta. Prekonali sme štrajk, bola u nás laktačná poradkyňa, prisatie je správne, fľašu ani cumeľ nepoužívame. Ja som v prvom trimesteri tehotenstva a tvorba mlieka mi rapídne poklesla, dojčím už prakticky len z jedného prsníka, aj to málinko. Vidím to na tom, že syn prehĺta mlieko už len asi prvú minútu a na nočnej plienke, ktorá je ľahšia a žltkastá. Viem, že pokles je normálny jav. Teraz však syn ochorel, má virózu a teploty okolo 38.5. Cez deň to zvládame redšími príkrmami a vodou z pohára, ale v noci je veľký problém ho hydratovať. Odmieta čokoľvek iné okrem prsníka, spí so mnou, skúsila som ponúknuť aj fľašu s čajom, ale nevie a nechce z nej pit. Pohár v noci tiež odmieta. Často sa budí, má suché popraskané pery a plienka je ráno tak 2x ocikaná s tmavo žltým,  zapáchajúcim obsahom. Viem, že v tomto období treba zabezpečiť vyšší príjem tekutín. Prosím Vás, viete mi poradiť, ako by som ho v noci vedela lepšie hydratovať, keď nepoužívame fľašu a mlieka mám objektívne málo? Ďakujem vopred za Vašu odpoveď.  Petra

Petra | 22.11.2018, 17:14

Odpoveď

Milá Petra,

počas tehotenstva sa skutočne nedá spoliehať, že príjem materského mlieka bude schopný pokrývať potrebu tekutín dieťaťa opatreniami, ktoré ste popísali. Dobrá správa je, že sa vám zjavne darí zabezpečovať príjem tekutín u dieťatka počas dňa a táto choroba iste čoskoro prestane byť taká akútna a ide teda len o možno ešte jeden – dva dni. Z hľadiska dojčenia môžete skúsiť synčekovi v noci ponúknuť prsník s laktačnou pomôckou:

https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-dokrmit-priamo-na-prsniku/

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci