Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_pegdvad38ssisi24eleno10fko, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Operacia a lieky proti bolesti (7360) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Operacia a lieky proti bolesti

Otázka

Dobry den prajem, moja dcera ma 2,5 roka a je stale dojcena na poziadanie. Cez den niekedy len na spanok, ale niekedy aj viac krat. V noci viackrat a hlavne nad ranom vie aj 10x vystriedat prsniky. Je to fyzicky narocne hlavne v noci. O dva mesiace ma caka operacia. Nechcem ist do nemocnice a byt tam 4 dni a zvolila som si alternativu jednodnovej chirurgie s lokalnym umrtvenim. Po operacii pojdem domov a podla toho co som si zistovala od ludi, ktori to uz absolvovali nebudem cca 2 tyzdne ( ak sa to bude dobre hojit) schopna nic robit a budem musiet brat lieky proti bolesti lebo sa to inak neda vydrzat. Je mozne brat popri dojceni Tramal, Tramadol, Aulin, alebo Flector? Mozem dojcit hned po operacii bez ohladu na to cim mi to umrtvia? Ako mam na to pripravit dceru, aby sme to zvladli? Budem mat aj menej mlieka. Za odpoved dakujem

Lucia | 22.11.2018, 10:06

Odpoveď

Milá Lucia,

áno, z hľadiska dojčenia môžete pokračovať v dojčení hneď po operácii bez ohľadu na to, či pôjde o lokálnu anestézu alebo inú anestézu a bez ohľadu na látku, ktorá sa na anestézu použije. Po operácii môžete užívať lieky od bolesti. Flector alebo Aulin sú liekmi prvej voľby z hľadiska dojčenia, ale z hľadiska dojčenia by ste mohli použiť aj ostatné lieky, ktoré spomínate, toto nepredstavuje pre dojčenie žiaden problém. Ak sa vám zníži tvorba mlieka, toto takisto nepredstavuje žiaden problém, 2,5-ročné dieťa sa už bude dojčiť bez ohľadu na to, čo sa stane s tvorbou mlieka a ak sa aj naozaj tvorba mlieka zníži, časom to môžete dohnať zvýšeným kontaktom s dieťatkom.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci