Ako posúdiť, že sa dieťa prejedá?
Otázka
Som mamka 6 týždňového chlapca, ktorého plne dojčím. Čo sa týka času a frekvencie dojčenia, snažím sa ho neobmedzovať. Za prvédva týždne mi pribral vyše 700gramov, ako priberá teraz neviem, lebo až budúci týždeň ideme na kontrolu. Synčeka však bolí brucho (celé dni tlačí, chrčí a vydáva rôzne zvuky) a pravdepodobne má aj skrytý reflux (veľa síce nevracia, ale dosť často ho počuť ako mu v hrdle žblnká a vidno ako preglga, aj ked nič nejedol). Doktorka ma upozorňovala, že zažívacie problému môže mať z toho, že sa prejedá. Chcela by som teda vedieť, ako zistiť, že sa dieťa prejedá (alebo trpí na koliku/reflux), lebo ho nechcem zbytočne v jedení obmedzovať. ďakujem
Odpoveď
Milá Katarína,
odpoveď na svoju otázku nájdete tu:
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=331
Netrápte sa otázkami prejedania, refluxu a podobne. Dojčenie neobmedzujte, pokračujte v dojčení tak ako doteraz.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety