Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Herpes a bábätko
Otázka
Dobrý deň, mám 8 týždňového syna, plne dojčeného. Chcem sa spýtať, či je veľmi nebezpečný herpes pre takto malé dieťa, nakoľko bývame s rodičmi a môjmu otcovi sa vyhodil na ústach herpes. Moji rodičia mávajú opary aj dvakrát do roka, no ja som nikdy herpes nemala. Je možné, aj napriek tomu, že som ho nikdy nemala, že mám v sebe protilátky a tie ďalej posúvam materským mliekom synovi, a je tým pádom chránený? Syna ani ja ani nikto iný nebozkáva na ústa ani na ruky, no čítala som, že herpes sa prenáša aj vzduchom. Otec si dáva rúško na ústa, no nie vždy ho má na sebe, máme sa nejakým spôsobom chrániť, vyhýbať sa kontaktu s ním? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Odpoveď
Milá Nika,
vaša otázka spadá do kompetencie pediatra. Z hľadiska dojčenia je pre vaše bábätko dôležité, aby bolo dojčené aj v tejto situácii, preto pokračujte v dojčení bez obmedzení, podľa potrieb bábätka. Prečítajte si aj túto odpoveď z našej poradne:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety