Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Přidávání dítěti kalciofosfátové kapsle fosfátový roztok
Otázka
Dobrý den. Máme holčičku 4měsíční.Narodila se ve 33. týdnu císařským řezem, matka měla preeklapsii a dítě bylo placentou špatně vyživované.Vážila 1200g Kristýnka má za sebou 2 operace střev (srůsty a zúžení střeva,které se řešilo spojkou, holčičce chybí 8 cm střeva) Přesto, že bylo dítě 2 měsíce živeno nitrožilně, sondičkou a lahví s dudlíkem, tak se mi podařilo udržet laktaci a po příchodu z nemocnice plně kojím (vděčím za to podpoře laktační poradkyně a vašim stránkám Mamila). Teď už váží 3700g a přibívá skoro 200g za týden.Při odchodu z nemocnice jsme dostaly kalciofosfátové kalsle. po měsíci se dělali nové odběry krve. Máme užívat znovu kalciofosfátové kapsle 2x denně a fosfátový roztok 3x denně. Myslím si, že mateřské mléko by mělo obsahovat vše, co dítě potřebuje,zvláště, když dobře prospívá. Je to tak, že dítěti chybí tyto látky, protože v důsledku chybějícího kusu střeva je horší vstřebatelnost? Nebo matce chybí tyto látky a nemá je pak v mléku? Je vhodné takto uměle je dítěti dodávat, nebo je možná jiná forma (strava, kapkyJoalis....?) Děkuji za odpověď a za vaše úžasné stránky, pročítala jsem je v nemocnici, dodávaly mně naději, že budu moci plně kojit i když mě sestry spíše odrazovali (že je dítě příliš malé, nebude mít sílu a jenom ho rozmazlím, když mi usne u prsu).Dškuji za odpověď
Odpoveď
Milá Pavlíno,
srdečne blahoželáme k tomu, že Kristýnka je napriek všetkým týmto ťažkostiam a náročným situáciám dojčená!
Tieto prípravky sa podávajú predčasne narodeným deťom, pretože sa ich rast mal uskutočňovať v maternici, kde deti rastú rýchlo a sú vyživované prostredníctvom placenty krvou matky a vtedy majú ideálne podmienky pre vývoj kostí, toto je to, čo tieto prípravky majú podporiť. Druhá vec je, že chýbajúce črevo môže ovplyvňovať vstrebávanie živín.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety