Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Sinupret
Otázka
Dobrý deň, dojčím 33mesačnú dcéru a chcela by som sa spýtať, či môžem užívať pri zápale prínosových dutín liek Sinupret. V príbalovom letáku je napísané, že sa nesmie užívať v tehotenstve a pri dojčení.. Mám ešte jednu otázku. Po 30tich mesiacoch po pôrode som dostala menštruáciu a v súvislosti s ňou v priebehu cyklu ma niekoľko dní bolia bradavky pri prisatí a pri spustení mlieka. S príchodom menštruácie sa bolesť stratí. Opakuje sa to pri zatiaľ každom cykle. Je toto normálne? Ďakujem pekne za odpoveď. Mirka
Odpoveď
Milá Mirka,
z hľadiska dojčenia je pre vaše dieťatko aj pre vaše zdravie bezpečnejšie, ak budete popri tejto liečbe pokračovať v dojčení. Prečítajte si aj tento článok o tom, aké prostriedky môže pre zmiernenie príznakov ochorenia použiť dojčiaca žena pri nachladnutí a kašli:
https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/dojcenie-a-prechladnutie/
Mnohé ženy počas menštruačného cyklu pociťujú zmenu citlivosti bradaviek, najčastejšie vo fáze od ovulácie do menštruácie. Toto je normálne a nie je potrebné to nijako riešiť. Ak by išlo o bolesť, ktorú potrebujete riešiť, pretože vám uberá chuť dojčiť alebo je vyslovene nepríjemná, odporúčame vám dávať si pri prisávaní dieťatka pozor na to, aby sa prisávalo s veľkou otvorenou puskou a aby bolo pritiahnuté pri dojčení k vášmu telu (aj pri nočnom dojčení).
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety