Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_hisi1n2vqs3jhd4ke47d7j2vut, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Bolesť krížov (6709) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Bolesť krížov

Otázka

Potrebovala by som poradit mam 3mesačneho synčeka je výlučne dojčený materským mliekom mam silne bolesti v krížoch ltore mi az brania v pohybe pri chôdzi.Lekárka mi predpísala milgmmu N 5kapsul injekcie s použitím 1kapsuly 1xdenne .Mimo to uživam preparat Mamavit z dôvodu mojej nie veľmi pestrej stravy.Malý má atopicky ekzem takze mam obmedzenia čo sa tyka stravy.Potrebovala by som poradit čo sa týka uživania k lgammy injekcii a mamavitu dufam ze nijako nrubližim svojmu dieťatku.Ďakujem za odpoveď a prajem Mamile všetko dobré.S pozdravom JANAN

JANA | 24.03.2018, 08:59

Odpoveď

Milá Jana,

z hľadiska dojčenia nie je problém užívať tieto dva prípravky, aj súčasne. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje, dojčenie nemusíte časovať podľa toho, ako ste užili lieky.

Dojčenie vo všeobecnosti nie je obdobie, kedy by žena musela užívať nejaké vitamínové doplnky, ani „špeciálne pre dojčiace ženy“. Čo sa týka atopického ekzému vášho synčeka a vášho obmedzovania stravy, ak máte overené potraviny, o ktorých viete, že synčekovi spôsobujú výskyt ekzému, potom je potrebné teraz tieto potraviny z vašej stravy vynechať. Na druhej strane, mnohé ženy obmedzujú svoju stravu bez toho, aby skutočne vedeli, ktoré potraviny vyvolávajú atopický ekzém. Prečítajte si o tejto téme túto odpoveď z našej poradne:

https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3686

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci