Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Tichý reflux
Otázka
Dobrý deň, môj syn 11m má pravdepodobne tichý reflux, často pokašlieval, teraz má laryngitidu, občas vidím, že sa mu niečo vráti do úst a znova prehĺta. Je kojený a prikrmovaný. V noci sa budil 2 krát a samozrejme som mu ponúkla prsník a spal ďalej. Momentálne keďže je chorý budí sa častejšie. Zaujíma ma či tichý reflux je dôsledkom nočného kojenia? Je nutné prestať v noci kojiť alebo prijímať iné tekutiny? Ďakujem
Odpoveď
Milá Alena,
dojčenie je pri častých infekciách horných dýchacích ciest to najlepšie, čo môže bábätko zažívať. Dojčenie je niečo iné ako jedenie potravy či umelé mlieko. Pre ľudí so skutočným refluxom nie je dobré jesť neskoro večer či v noci, dojčenie je úplne iná situácia. Dojčením nespôsobujete reflux dieťaťu, a to ani nočným dojčením. Navyše, ak deti zúfalo plačú, reflux a grckanie sa im ešte viac zhoršujú, aj z tohto hľadiska je rizikové nedojčiť v noci.
Choré dieťa potrebuje dojčenie ešte viac než zdravé. Pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety