Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_r88mophcvumcrtjh4ml4sv65ch, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Ebrantil (6554) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Ebrantil

Otázka

Dobrý deň, chcem sa opýtať na liek Ebrantil počas dojcenia. Počas tehotenstva som začala mať problém s vysokým krvným tlakom a užívala som dopegyt. Teraz tri týždne po pôrode mi bol liek zmenený, najskôr za Agen a následne za Ebrantil nakoľko problém s vysokým krvným tlakom pretrváva aj po pôrode. V pribalovom letáku je užívanie lieku kontraindikovane pocasr dojcenia. S dojcenim nemame ziaden problém, dieťa je plne dojcene a prosperuje, nechcem však nijako ohroziť svoje dieťa, nakoľko aj lekárka, ktorá mi liek predpísala ma upozornila, že liek prechádza do materského mlieka. Teraz neviem či mám zmeniť lekára a získať tak aj názor ineho alebo ako vlastne mam postupovať. Lieky som zatiaľ brať nezačala, ale určite to bude nutné nakoľko ma vysoký tlak ohrozuje. Ďakujem za vašu odpoveď.

Maja | 01.02.2018, 22:08

Odpoveď

Milá Maja,

je zrejmé, že lieky užívať potrebujete. Ebrantil je možné počas dojčenia užívať a pokračovať v dojčení bez obmedzení. Otázka totiž nestojí výlučne tak, sa v materskom mlieko v zanedbateľnom množstve objavuje alebo neobjavuje určité množstvo liečiva. Do tejto rovnice treba pripočítať dôležitosť dojčenia a jeho význam napríklad v prevencii kardiovaskulárnych ochorení dieťaťa v dospelosti, vplyve dojčenia na rast a vývoj srdca ako aj ochranu, ktorú dojčenie poskytuje pred ochoreniami, a výživu, ktorá je v prípade materského mlieka jedinečná. Všetky pozitívne aspekty dojčenia vysoko prevyšujú zanedbateľné množstvo liečiva tohto typu v materskom mlieku. Je bezpečnejšie pokračovať v dojčení ako prestať dojčiť. Je to bezpečnejšie aj z hľadiska zdravia bábätka ako aj vášho vlastného zdravia, pretože dojčenie pozitívne ovplyvňuje aj zdravie ženy.

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci