Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_tvl4vb22k6agmabha40l973sv7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Dojcenie na poziadanie, strajk (6484) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Dojcenie na poziadanie, strajk

Otázka

Dobry den, mam 13,5mesacmu dcerku. Mame za sebou asi 7 mesacne obdobie silneho strajku. Ked sa dcerka narodila, nevedela som nic o dojceni akym som sa dopatrala k informaciam, ze mame problem prave s dojcenim a vyhladala som pomoc, mala dcerka uz 3,5 mesiaca. Teraz nam dojcenie funguje vdaka pomoci nasej poradkyne a vam. Teda nie vsetky jeho funkcie. Velmi ma mrzi, ze dcerku neviem ukludnit, utisit dojcenim, ked sa udrie, ked jej idu zubky, ked ju nieco trapi. Dojcenie jej ponukam, ale velmi, velmi malo ho prijme. V noci vsak ano, ked sa zacne prebudzat, pripadne asi sa jej nieco zle sniva, dojcenie pomaha na 99%. A tiez neviem, co zmamena dojcit na poziadanie. Ponukam jej dojcenie velakrat. Niekedy chce, niekedy nie. Niekedy ma vyslovene odtlaci, akebo sa zvrtne az tak, ako by chcela povedat, daj pokoj. Toto robi hlavna mimo domu, lebo na verejnosti sa takmer nedojci. Ale su aj chvile, a zase ich nie je az tak malo, tak polovica, ked sa z toho ozaj tesi a opakovane sa prisava. Viete mi v tomto poradit? Ked som objavila krasu a vyznam dojcenia, je to velmi tazke, ze to celkom nefunguje. Dakujem vam za odpoved a za vsetko, co robite. Vasa praca je darom pre mamicky a deticky.

Ivana | 11.01.2018, 10:01

Odpoveď

Milá Ivana,

ďakujeme za vašu podporu a milé slová!

Je úžasné, čo všetko ste zvládli a len vďaka tejto obrovskej snahe je vaše dieťatko dojčené. Reakcia na neskoršie zníženie tvorby mlieka (štrajk) je často veľmi dlhodobá a zlepšuje sa po malých krokoch postupne. Je obrovský úspech, že v roku sa vaše dieťatko dojčí tak, ako ste popísali. Znamená to obrovský krok vpred a istotu, že už to bude len lepšie. To, čo vás trápi teraz, je ešte stále prejavom toho, že situácia nie je doriešená ešte úplne. Dojčenie sa postupne po krôčikoch zlepšovalo a to, aby sa začalo bábätko dojčiť radostne, ochotne, v rôznych situáciách, kedy to teraz ešte nejde, raz príde, len treba ešte vytrvať. 

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci