Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Pomoc s liekmi
Otázka
Dobry den. Chcela vy som sa opytat. Mala ma 5 tyzdnov. Papa moje mliecko ktore si odsavam lebo mame problem s prisatim. Ale potrebovala by son radu. Od porodu ma trapia hemoroidy. Chcela by som si pomoct s glycerinovymi cipkami. Je to pri kojeni mozne? Neprejde to do mliecka? A dalsia otazka. Od tehotenstva ma trapi mykoza na nohach. V tehotenstve som sa bala to riesit ale uz sa to rozsiruje a musim cim najrychlejsie. Prosim vas mozem pouzivat mast na nohy canespor? Taktiez ci to neprejde nehako do mliecka a neublizi to malej? Dakujem vam velmi pekne za rady a pomoc.
Odpoveď
Milá Martina,
z hľadiska dojčenia je pri používaní týchto prípravkov bezpečnejšie pre vaše bábätko aj pre vás pokračovať v odsávaní mlieka alebo dojčení, keď sa bude ochotné bábätko prisať. Ide o lokálnu aplikáciu, pri ktorej sa do materského mlieka nedostane absolútne nič.
Čo sa týka bábätka, z vašej otázky to nevyplýva a preto vás chceme povzbudiť ku kontaktovaniu poradkyne pri dojčení osobne, ak ste tak ešte neurobili, pretože, ak sa bábätko neprisáva, spoločne s poradkyňou môžete urobiť účinné kroky, ktoré mu môžu pomôcť získať dôveru k dojčeniu a začať sa prisávať. Postupovali by ste spoločne s poradkyňou približne podľa tohto postupu:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety