Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Magne b6 a dojčenie
Otázka
Chcem sa spýtať, či môžem užívaním magne b6 1 tbl. denne (uživam ho asi necele 2 mesiace) prísť(prichádzať) o mlieko, mám 4.mesačne dieťa od narodenia plne dojčené a posledný mesiac ma problem mi ostať na prsniku je mrzuté a odťahuje sa. Na poslednej poradni u pediatra mi pribrala len 300g (doteraz priberala dobre) a už mi dr. povedala, že mam začať s prikrmovaním a to by som nerada. Ďakujem za odpoveď. Emilia
Odpoveď
Milá Emília,
nie, užívanie horčíka ani vitamínu B6 nespôsobuje znižovanie tvorby mlieka. Znižovanie tvorby mlieka je často pomerne nenápadný proces, ktorý sa postupne vyvíja a výsledky znižovania tvorby mlieka je typicky vidieť až okolo 3 – 4 mesiaca po pôrode. Je teda vysoko pravdepodobné, že ide len o časovú zhodu, že užívate tento doplnok výživy a súčasne s tým pozorujete, že bábätko reaguje na zníženie toku mlieka pri dojčení nespokojným správaním a vidíte už aj nižší hmotnostný prírastok. V tejto situácii existujú spôsoby, ako zvýšiť príjem mlieka zo strany bábätka. Odporúčame vám stretnúť sa s poradkyňou pri dojčení osobne:
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/
aby ste spolu s poradkyňou mohli postupovať podľa tohto materiálu:
https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety