Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Nočné dojcenie
Otázka
Dobrý deň, mám 5 mesačný dcerku, je plne dojcena, spáva so mnou v posteli.no mám strach že jej v noci nejak ublizim alebo ju pridusim pri kojeni, ze sa nejak na ňu natisnem,...pretože sa zobudím len na to že mrnka, dám jej prsník a spím ďalej.proste nie som schopná zostať bdela počas celého dojčenia.dojcim ju poležiačky.vankuse nemá okolo seba, matrac tiež nie je príliš mäkký a sme prikryté len ľahkým paplonom aj to nie celkom.su moje obavy zbytočne? Alebo sa mám nejak donútiť aby som nezaspala...ďakujem vopred za rady
Odpoveď
Milá Lucia,
to, že pri dojčení zaspíte, je presne to, ako má dojčenie fungovať. Dojčenie neuspáva len bábätko, ale aj matku. Matka má spať pri dieťati a dojčenie pomáha zjednodušiť nočnú starostlivosť o bábätko. Presne takéto dojčenie je dôležité preto, že bábätko sa môže dojčiť podľa svojich potrieb a udržiavate tak dostatočnú tvorbu materského mlieka. Zabezpečte podmienky bezpečného spoločného spania:
https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolocne-spanie
a pokračujte v tom, čo robíte. Bez obáv môžete zaspať do pár sekúnd od času, kedy sa bábätko precitne. Toto vám bude veľmi pomáhať najmä v nasledujúcich mesiacoch, kedy sa nočné precitanie bábätka pravdepodobne zintenzívni:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety