Warning: session_start(): open(/var/lib/php/sessions/sess_kppm5fvpccbhfnhb7l0h43om57, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/lib/php/sessions) in /var/www/mamila.sk/engine/libs/class.admin.php on line 39
Nočné odstavenie (6269) - Poradňa dojčenia | MAMILA, o. z.
SK / CZ / UA

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5

Nočné odstavenie

Otázka

Dobrý deň, veľmi by som vás poprosila o radu.Máme 13 mesačného syna,ktorý už od narodenia ťažko a podľa mňa málo spinká,cez deň spí už od 9 mesiaca iba jeden krát aj to len hodinku a pol,na to som si už zvykla ale problém máme v noci,zaspáva samozrejme na prsníku a je aj 8 krát za noc hore a pýta didu :-) raz potiahne a drží v pusinke,keď mu ju chcem vybrať srdcervúco plače a keď mu skúsim nedať,búcha si hlavu o čelo postele,tak som nútená mu dať a posledné dni ma už aj hryzie a to celou silou ako vie a to je už bolesť,bradavky mám ožužlané až mi je už kojenie nepríjemné,nechcem odstaviť úplne,len to nočné kojenie skorigovať.Ďakujem za radu

Katarína | 31.10.2017, 15:57

Odpoveď

Milá Katarína,

mnohé bábätká vo veku vášho dieťatka spia cez deň už iba jedenkrát, toto môže byť úplne normálne. Mnohé matky hovoria, že omnoho jednoduchšie zvládajú starostlivosť o dieťa, ktorá sa týka aj nočnej starostlivosti, ak počas tohto denného spánku môžu tiež spať alebo aspoň oddychovať. Pretože časté nočné budenie (a väčšinou matky v roku typicky popisujú ešte častejšie nočné dojčenie) je v tomto veku normálne a bez toho, aby ste čokoľvek vy urobili alebo zmenili, sa raz toto zmení a vaše dieťa začne spávať v noci dlhšie úseky bez zobudenia a napokon sa prestane v noci budiť úplne. Časté budenie v tomto veku súvisí najviac s prudkým rozvojom mozgu. Dojčenie je najjednoduchšou formou starostlivosti o dieťa, ak v noci potrebuje vašu pomoc s opätovným zaspatím a v tom, aby sa udržalo v spánku. Vaša otázka je pomerne častá a preto sme vypracovali článok s vysvetleniami, prečo sa deti v noci v tomto veku budia, prečo je to pre ich zdravie dôležité a tiež s tipmi, ako starostlivosť o dieťa zvládnuť:

https://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/nocne-dojcenie/

Samozrejme, časté nočné dojčenie nemôže byť spojené s bolesťou. Pri bolesti vám samozrejme dojčenie v tejto situácii nepomáha. Bolesť však k dojčeniu nepatrí. Ani tesne po pôrode, ani rok po pôrode. Ak pociťujete bolesť pri dojčení, nie je to preto, že dojčíte v noci často alebo dlho. Zdravé bradavky nebolia. Vo vašej situácii existuje pomoc a možnosť bradavky preliečiť:

http://ibconline.ca/wp-content/uploads/2017/03/Candida-Protocol.pdf

Najvhodnejší spôsob liečby by ste mali konzultovať s poradkyňou pri dojčení osobne:

https://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

aby mohla byť liečba čo najefektívnejšia. Navyše stretnutie s poradkyňou je dôležité aj preto, aby ste našli možné príčiny, prečo sa bradavky začali poškodzovať a aby ste ich mohli odstrániť. Najčastejšou príčinou neskoršej bolesti bradaviek sú rôzne opatrenia, ktoré znižujú tvorbu mlieka a podrobne ich rozpisujeme v tomto článku:

https://www.mamila.sk/clanky-o-dojceni/ako-pokracovat-v-dojceni-po-6-mesiaci/

Podporte nás

Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.

Tím poradkýň o. z. MAMILA

Späť na zoznam otázok
Poradňa dojčenia

4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.

prejsť do poradne
Nájdite poradkyňu

200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.

vyhľadať poradkyňu
Kniha o dojčení

Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.

objednať knihu

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

MAMILA o.z

MAMILA je občianske združenie, ktoré poskytuje pomoc, poradenstvo a podporu počas celej doby trvania dojčenia. Veľmi dobre rozumieme frustrácii matiek, ktoré sa rozhodnú dojčiť a zistia, že iba rozhodnutie nestačí. Potrebujú, aby im niekto skutočne pomohol. Takúto pomoc poskytujú poradkyne pri dojčení združené v o. z. MAMILA, ktoré vzniklo dňa 9. 8. 2002.
Viac o združení

Podporte nás

Vykonávame veľké množstvo činností. Poradenstvo, osvetu, vzdelávanie, bojujeme za zmenu legislatívy, suplujeme štát… Naše personálne a finančné zdroje sú obmedzené a preto nám pomôže každá podpora a príspevok. Ďakujeme Vám za podporu!
Podporiť o.z. MAMILA

Videá

Inštruktážne videá
Kontakt koža na kožu
Videá o dojčení
Predchádzajúci Nasledujúci