Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Upchaté mliekovody a horúčka
Otázka
Dobrý deň, dojčím na požiadanie svojho 15-mesačného syna, príkrmy zatiaľ skôr ochutnáva. Pred troma dňami sa u mňa prvýkrát vyskytli tvrdé a bolestivé hrče v prsníku. Po pár hodinách to prešlo vďaka dojčeniu. V tú noc a ďalšie dni mal syn horúčku, pravdepodobne kvôli prerezávajúcim sa zúbkom. Včera sa mi znova vytvorili bolestivé hrče, po telefonickej konzultácii s poradkyňou sme dospeli k záveru, že sa jedná o zablokovaný mliekovod. Syn nechcel z prsníka piť, až neskôr v polospánku a hrče zmizli. V noci mi vyskočila horúčka a trvá doteraz. Zaujíma ma, či môže moja horúčka súvisieť so zablokovaným mliekovodom alebo mám hľadať inú príčinu. Ďakujem za ochotu poradiť!
Odpoveď
Milá Oľga,
cez internet nie je jednoduché vedieť, aký pôvod má horúčka, ktorú máte. Ale vo všeobecnosti, áno, upchatý mliekovod sa môže spájať s horúčkou, aj vysokou horúčkou a trvá určitý čas než horúčka odznie. Urobiť opatrenia na zlepšenie dojčenia, na zamedzenie toho, aby sa upchaté mliekovody opakovali, zlepšite prisatie, zlepšite vyprázdňovanie prsníka a odstráňte príčiny, pre ktoré sa mohla tvorba mlieka znížiť.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety