Príkrm
Otázka
Dobrý deň, syn má o týždeň 5 mesiacov, je výlučne dojčený na požiadanie. Cumlík nemáme. ALe už týždeň si ide ruky dolámať, slintá a naprázdno glgá, keď my jeme. Lekárka vyhodnotila psychomotorický vývin ako nadpriemerný. Malý sedí s minimálnou oporou, stavia sa už na nôžky. Chcela som dojčiť výlučne do 6. mesiaca, ale už mi nedá, keď toho malého vidím ako hlce jedlo očami. No mám obavy, či to predsa len nie je ešte skoro začať s príkrmom. Dojčiť chcem samozrejme naďalej a čo najdlhšie. Čo by ste mi odporučili, mám to už skúsiť, či ešte aspoň 2 týždne počkať? Ďakujem.
Odpoveď
Milá Stanislava,
príkrmy sa majú deťom podávať nie podľa toho, či majú na deň presne 6 mesiacov, ale podľa toho, či majú záujem o jedlo, ktoré jedia rodičia. Ak majú deti taký záujem, ako popisujete, samozrejme, že mu dajte ochutnať to, čo práve jete. Dajte mu jedlo do ruky a nechajte ho, nech objavuje to, čo chcel skúsiť.
Viac si o príkrmoch môžete prečítať v týchto našich predchádzajúcich odpovediach:
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety