Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Esencialne oleje pri masazi
Otázka
dobry den. nasla som si ze ste tu odobrili masaze aj thajske masaze. kolegyna ale co dlhe roky kojila mi povedala ze esencialne oleje prechadzaju do mlieka. a tie sa prave dost pouzivaju pri masazi. syn ma uz 2roky a moc by som chcela masaz. co to teda znamena ze esencialne oleje prejdu do mlieka? to ze bude mat inu chut, alebo ze to moze byt aj toxicke nebodaj? vopred dakujem
Odpoveď
Milá pani Bachratá,
na to, aby sa dostala nejaká látka do materského mlieka, musí sa nachádzať v krvi matky. Na to, aby sa dostala do krvi matky vo významnom množstve, nestačí lokálna aplikácia. Preto lieky, ktoré sa aplikujú lokálne, pôsobia len v mieste aplikácie (napr. lokálna anestéza). Esenciálne oleje nepredstavujú pre dojčenie žiadny problém a rovnako z tohto dôvodu nemajú akým spôsobom zmeniť chuť materského mlieka (ktorá sa navyše mení každý deň podľa toho, čo matka zjedla, materské mlieko nikdy nechutí rovnako). Nehovoriac o tom, že ak by išlo o masáž 2-ročného dieťaťa, použili by sa naňho pravdepodobne presne tie isté oleje.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety