Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Tandem
Otázka
Dobry den idem si k vam po radu. Mam dva a pol rocneho syna ktory sa sam odstavil v marci vzhladom na tehotenstvo - mliecko mu nechutilo. Bolo slane. ... teraz sa mi narodila dcera a krasne sa dojci. Mam vela mlieka a ked to syn videl uz niekolkokrat povedal ze aj on chce cicik tak som mu ho dala no problem je v tom ze zabudol sat. Iba taha do lic a jasne ze mu to nejde ... je moznost ho opat naucit sa spravne prisat a tahat mliecko? Lebo by som chcela skusit tandem. Tak ako mu vysvetlit tu techniku? Tak aby to pochopil? Prosim poradte mi. Dakujem
Odpoveď
Milá Monika,
záujem synčeka je prvým krokom pre to, aby sa mohol vrátiť k dojčeniu. Aj keď nebude na prsníku prisatý správne a nebude piť správnym spôsobom, nevadí, môže pri prsníku len tak byť - aj toto je cenné. Nevadí, že "ťahá do líc" (teda v prípade, že vás to nebolí). Dajte mu veľa príležitostí, aby to skúšal a naučil sa to tým, že na to príde. Môžete mu vysvetliť, aby otvoril veľké ústa a trochu vyplazil jazyk. Toto mu môžete ukázať na sebe. Môžete mu skúsiť ponúknuť prsník, ktorý je veľmi plný - ak zacíti mlieko, tak ho to bude motivovať, aby to robil správne.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety