Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /var/www/mamila.sk/objects/forum/comment_page.php on line 5
Zlé prisatie 2
Otázka
Dobrý deň, asi pred mesiacom som vám písala kvôli tomu, že moja dcérka (teraz 9mesacna) sa nevie správne prisat. Bolesť bradaviek riešim, tvorbu mlieka som zvýšila, stále je však jej prisatie zlé. Pokúšam sa ju na prsníku napraviť, ale nedarí sa mi to, stále sa prisaje podľa seba. Je ešte niečo, čo by som mohla skúsiť?
Odpoveď
Milá Magdaléna.
na vašu otázku sa nedá odpovedať prostredníctvom internetu. V predchádzajúcej odpovedi:
https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=5770
sme zdôraznili, že je kľúčové začať riešiť bolesť bradaviek a vylúčiť možné príčiny zníženia tvorby mlieka – píšete, že toto ste začali riešiť. Obráťte sa preto na poradkyňu pri dojčení, s ktorou toto osobne riešite. Ak ste začali skutočne účinne riešiť bolestivosť bradaviek a dojčenie prestáva alebo už prestalo byť bolestivé, ak sa urobili kroky, ktorými sa odstránili príčiny zníženia tvorby mlieka, malo by sa dať upraviť aj prisatie bábätka. A najmä potrebujete osobne s poradkyňou prejsť, čo konkrétne ohľadom nesprávneho prisatia teraz riešite – či znova spôsobuje bolesť, ako vyzerá dojčenie, ako vyzerá správanie sa bábätka pri dojčení. A toto všetko nie je možné vyhodnotiť prostredníctvom internetu. Odporúčame vám preto ostať v spojení s poradkyňou, na ktorú ste sa pred mesiacom obrátili.
Za odpoveď oceníme váš finančný príspevok.
Tím poradkýň o. z. MAMILA
Späť na zoznam otázokPoradňa dojčenia
4850 otázok a odpovedíPotrebujete podporu a pomoc s dojčením? Pýtajte sa, radi vám odpovieme.
prejsť do poradneNájdite poradkyňu
200 poradkýň pri dojčenína Slovensku a ďalšie v zahraničí. Nájdite si najbližsiu poradkyňu.
vyhľadať poradkyňuKniha o dojčení
Chcete mať praktický návod na dojčenieporuke vždy, keď to budete potrebovať? Objednajte si našu knihu.
objednať knihuVšetko o dojčení
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety
- Poradňa dojčenia
- Názorné videoukážky správneho dojčenia
- Poradkyne pri dojčení
- Kontaktujte poradkyňu
- Pomoc pri dojčení (najčastejšie problémy)
- Kniha Praktický návod na dojčenie
- Články o dojčení
- Fotogaléria dojčenia
- Príbehy matiek o dojčení
- Dojčenie a... (encyklopédia dojčenia)
- Ankety